Bewegingsonderwijs

Bewegen is goed voor de motoriek, concentratie en motivatie. We stimuleren de kinderen dan ook regelmatig te bewegen. Onze lestijden bieden elke dag ook de mogelijkheid om na schooltijd nog te gaan sporten. ​Binnen de school is een speellokaal aanwezig waar de jongste kinderen een beweegaanbod krijgen. Vanaf groep 3 gaan de kinderen ook naar een grote gymzaal in de buurt.

Zwemmen vinden wij ook een belangrijke vaardigheid. We gaan daarom in groep 3 en 4 ook  wekelijks zwemmen met de groep. Bij het gymaanbod maken we gebruik van een systeem waarbij alle deelvaardigheden aan bod komen. In het lesaanbod hebben we lessen zo ingericht dat de ze op een spelende en bewegende manier worden aangeboden. Kinderen leren dan met hun hele lichaam, waardoor ze gemotiveerd raken, maar het ook makkelijker kunnen onthouden. Kinderen zijn heel enthousiast over het leren op deze manier.

Bewegen zetten we ook in om hernieuwde energie op te doen; even naar buiten, een frisse neus halen, aan je conditie werken en daarna weer rustig aan tafel met volle concentratie de volgende les in.